Alweer een eerste werkdag

kantoor2

Als interimmer beleef ik vaker dan gemiddeld een eerste werkdag. De eerste werkdag bij een nieuwe werkgever is  altijd spannend, want alles is nieuw.  Je komt niet alleen in een nieuwe omgeving met nieuwe collega´s maar op de eerste werkdag ben je volledig stuurloos. Het kantoor is net een doolhof, je hebt geen idee waar de koffieautomaat staat, hoe de telefooncentrale werkt en je kan nog geen pen of envelop vinden.  Ook voel je de druk dat je de verwachtingen nu echt moet gaan waarmaken.

Met een stuk gezonde spanning sta ik mijn eerste werkdag op. Ik heb er zin in! Ik weet dat mijn nieuwe opdrachtgever uitkijkt naar mijn komst en ik voel me bevoorrecht dat ik opnieuw in de keuken mag kijken bij een voor mij nieuw bedrijf. Wat zijn de successen van het bedrijf en op welke punten kunnen ze verbeteren? Het geeft mij iedere keer een bijzonder gevoel dat ik als interimmer het volledige vertrouwen krijg om met vertrouwelijke informatie aan de slag te gaan. Met dit stuk vertrouwen ga ik dan ook zorgvuldig om.

Natuurlijk is het ook voor mij op de eerste werkdag even wennen. Gelukkig weet ik dat ik terug kan vallen op mijn ruime ervaring en dat ik makkelijk voeg in het bestaande team. Met dit vertrouwen stap ik het nieuwe kantoor binnen en neem ik plaats achter mijn nieuwe bureau. Voordat ik het weet zit ik de eerste taken te vervullen en vliegt de eerste dag voorbij. Niet alleen de eerste dag vliegt voorbij maar ook de weken daarna en voordat ik het weet zit mijn taak erop omdat het het project is afgerond of omdat de tijdelijk afwezige collega weer terug is.

Dat komt goed uit! Want zodra ik het gevoel krijg dat er routine in mijn werkzaamheden sluipt, dan wordt het tijd voor een nieuwe uitdaging.  Dus…. op naar de volgende eerste werkdag!

Een gedachte over “Alweer een eerste werkdag

  1. Caroline van Wijk

    Leuke blogpost! Ik heb bewondering voor de energie waarmee je steeds weer aan een nieuwe klus begint. De balans tussen spanning en opwinding is heel herkenbaar.

Reacties plaatsen niet mogelijk.